Άρθρο: "Καθολικό αίτημα των πολιτών - Ρήξεις τώρα"

Άρθρο: "Καθολικό αίτημα των πολιτών - Ρήξεις τώρα"

Εφημερίδα: Ελεύθερος Τύπος

Η συζήτηση στη Βουλή την προηγούμενη Τετάρτη για την οικονομία κατέδειξε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο την έλλειψη πολιτικών θέσεων και στρατηγικής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Επέλεξε μια φθηνή επικοινωνιακή κίνηση επιχειρώντας πίσω της να κρύψει την πολιτική του ένδεια και τα σοβαρά εσωκομματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.
Ωστόσο, το ΠΑΣΟΚ έπεσε μέσα στο λάκκο που το ίδιο έσκαψε. Η επιλογή του πρωθυπουργού να ζητήσει τη μετατροπή της πρότασης μομφής που κατέθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών σε ψήφο εμπιστοσύνης της κυβέρνησης έδειξε πως η κυβέρνηση δεν έχει τίποτα να φοβηθεί, διαθέτει σχέδιο και την πολιτική βούληση να υλοποιήσει το κυβερνητικό της πρόγραμμα και να εκπληρώσει τους στόχους της.
Στη Βουλή διεξάγεται ήδη μια εφ' όλης της ύλης πολιτική συζήτηση. Αποκαλύπτονται για ακόμη μια φορά οι πολιτικές ευθύνες του ΠΑΣΟΚ για τη δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας και τα προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών. Και παράλληλα διαφαίνεται πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη με στρατηγική και κοινωνική συναίνεση να προχωρήσει στις απαραίτητες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος και ζητά η πλειοψηφία των πολιτών.
Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα λάβει εκ νέου μια ισχυρή στήριξη από τη Βουλή που θα αντικατοπτρίζει την κοινωνική εντολή και απαίτηση για επανίδρυση του κράτους, για μια νέα αναπτυξιακή οικονομική πολιτική για τολμηρές αποφάσεις και διαρθρωτικές αλλαγές στη λειτουργία του δημοσίου, την οικονομία, την κοινωνία.
Η κυβέρνηση θα μπορέσει να υλοποιήσει με μεγαλύτερη ταχύτητα και αποφασιστικότητα τις ρήξεις και τομές που έχει προαναγγείλει ήδη ο πρωθυπουργός δίχως να λογαριάσει το πολιτικό κόστος ή τις αντιδράσεις συντεχνιών και εξωθεσμικών συμφερόντων. Παρεμβάσεις που θα στοχεύουν στο συμφέρον των πολλών και θα κοιτάνε μπροστά στις επόμενες γενιές και όχι στο μικροπολιτικό συμφέρον.
Αυτό ζητούν οι πολίτες, αυτό έχει ανάγκη ο τόπος, αυτό θα κάνει η κυβέρνηση.